Tätskikt

Tätskikt av bitumen

Ett tak med tätskikt av takpapp

Takpapp är ytterst lämplig att lägga på hus med dagens arkitektur som ofta är för låg lutning för tegel och plåt. Takpappen levereras i fem kulörer. Svart, kristallsvart, vitt, grått, rött och grönt. Standardfärgen är grå men de senaste åren har svart varit på stark frammarsch.. Taken blir stilrena och ger ett mer tilltalade uttryck än många andra tätskikt för låglutande tak.

Vi samarbetar med Svensktillverkade Trebolit som har producerat tätskikt för tak sedan 1889. Tillsammans har vår kedja inga svaga länkar. Här pratar vi om de tre M:en. Material, Metod, Montör. Alla våra montörer utbildas och fortbildas med jämna mellanrum av Trebolit och ser till att vi hela tiden ligger i topp när det kommer till installationsteknik.

AKs Plåtslageri utför både nyproduktion och renoveringsarbete med både tätskikt av bitumen (takpapp) och takduk.

svetsning-fog-takpapp

Takduk

Takduken är tillverkad i PVC och fästs också in mekaniskt i bärande underlag, vilket säkerställer infästningen utan att man behöver kontrollera, eller lita till den gamla värmeisoleringen och pappens fastsättning. Takduk kan läggas direkt på befintligt tätskikt och på alla typer av tak. Alternativt kan befintligt tätskikt tas bort för att minska tyngd och onödig lagring av brandenergi. Skarvarna varmluftsvetsas för att bli riktigt starka.

takduk-laggning-tatskift

Låt ditt nya tak bli en trygg investering

AKs Plåt samarbetar med TÄTSKIKTSGARANTIER™ som erbjuder marknadens mest omfattande trygghetspaket för tätskikt på tak. Denna garanti omfattar material, följdskador och entreprenörens arbete och lämnas av auktoriserade takentreprenörer. Garantin är knuten till fastigheten oavsett ägare vilket även är en trygghet vid en eventuell försäljning.

Ett tak med tätskikt av takpapp
svetsning-fog-takpapp
takduk-laggning-tatskift